В докладите на австрийската криминална полиция в последните месеци не фигурират случаи на трафик на хора и кражби на моторни превозни средства с българско участие.

Това са данните от редовните австрийски доклади, цитирани от пресслужбата на МВР. Те посочват точния брой проведени операции, броя на задържаните трафиканти, на трафикирани или установените случаи на противоправно влезли /или останали на територията на страната/ чужди граждани.

Австрийската криминална полиция сочи, че за 2006 година като трафиканти са задържани 7 български граждани. Установени са 19 български граждани, които са били обект на трафик през миналата година.

В аналитичния доклад за март 2007 година не фигурират случаи на трафик на хора за Австрия, организиран от българи или случаи на трафикирани български граждани. Това заключение е още по-значимо на фона на факта, че европейската страна отчита нарастване на случаите на трафик с 18% - от 726 за предходния месец на 859.

Доклад за същия месец на 2007 година, който визира кражбите на моторни превозни средства с австрийска регистрация и регистрирани в други страни, както и на австрийски автомобили, откраднати в чужбина, също посочва, че България не представлява криминогенна заплаха.