Във връзка със зачестилите случаи на катастрофи в резултат от шофиране в нетрезво състояние или след употреба на наркотици бяха предприети мащабни проверки в Пловдивска област, съобщават от полицията.

Само за месец януари са образувани 220 бързи производства /при 144 такива за същия период на 2019 г. и 178 - за същия период на 2018 г./.

От полицията съобщават, че двойно се е увеличил, в сравнение с предходните две години, броят на образуваните бързи производства за шофиране след употреба на алкохол и /или наркотични вещества. От общия брой образувани 220 бързи производства с такъв предмет са били 127 производства /при 66 за 2019 г. и 61 за 2018 г./.

Четири от бързите производства са били образувани за предлагане на подкуп на полицаи от водачи, нарушили закона за движение по пътищата, като две от тях вече са приключили с осъдителни присъди.

В резултат на така взетите мерки, през месец януари в Пловдивско няма регистрирани катастрофи с причиняване на средни телесни повреди или смърт от водачи, употребили алкохол или наркотични вещества.