"Убиецът не може да бъде коригиран". Така бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев коментира пред Нова телевизия предсрочното освобождаване от затвора на австралиеца Джок Полфрийман

Георгиев не вярва в разкаянието и в корекцията на един престъпник. В практиката ми, не ми се е случвало някой престъпник след като е излежал присъдата си, да се е коригирал, коментира бившият главесек на МВР.

Той посочи, че местата за лишаване от свобода са всичко друго, но не и места за корекция. Ако имаш някакви "умения", в затворите ги доразвиваш, подчерта Георгиев. По думите му не бива да се допуска улично правосъдие и да бъдат променяни правни норми.

Трябва да бъде дадена възможност на съда да си взема решенията, защото на какво разчитаме и на какво се уповаваме. Ако тръгнем да пипаме и да променяме нещата, може да стане опасно, предупреди Георгиев.

Освобождаването на Полфрийман - влизане на съда с бутонките срещу прокуратурата

Освобождаването на Полфрийман - влизане на съда с бутонките срещу прокуратурата

Съдът провокирал прокуратурата

По отношение на шпионския скандал, бившият главен секретар на МВР не го определя като скандал с аргумент, че за него предстои да се види дали става въпрос за действие под диктовка на чужди специални служби, в услуга на олигархични услуги или на услуга в областта на частни интереси.

"Въпрос на доказване е по какъв начин се е случило това и едва ли така нареченият скандал би могъл да повлияе в промяна на отношенията между България и Русия", отбеляза Калин Георгиев.

По думите му щом председателят на Национално движение "Русофили" Николай Малинов е с наложена мярка за неотклонение "парична гаранция", значи съдът е преценил, че няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Прокуратурата пусна още от доказателствата по аферата "Русофили"
Обновена

Прокуратурата пусна още от доказателствата по аферата "Русофили"

Николай малинов е платил 50 000 гаранция