Втори транш от доказателства срещу председателя на движение "Русофили" Николай Малинов пусна прокуратурата в публичното пространство. Публикацията се обосновава с големия обществен интерес и се посочва, че става с разрешението на наблюдаващия прокурор по чл. 198 от НПК.

В момента Николай Малинов е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 105, ал.1, пр.2 от НК. Определена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 50 000 лева, която е внесена от него. Припомняме, за аферата "Русофили" се разбра с новината за ареста на бившия главен редактор на в. Дума. На този етап единствено председателя на "Русофили" Малинов е с обвинение, а двама руски граждани  - Решетников и Малофеев - са със забрана да влизат в страната за срок от 10 години. 

От прокуратурата уточняват още, че досъдебното производство е образувано на 09.07.2019 г. с обвинение, че се поставя в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин (чл.212, ал.1 от НПК), като не е извършил деяние по предходния член - престъпление по чл.105, ал.1, пр.2 от НК.

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона
Обновена

Николай Малинов: Ако решим, ще направим партия и ще променим закона

Не знам да е подсъдно да имаш намерение, обясни шефът на "Русофили"

Прокуратурата предоставя като доказателство споразумение между затвореното акционерно дружество "Издателство "Российская газета", представлявано от Генералния директор Евгений Маиаенков, наричано по-долу Възложител, от една страна, и ОООД, представлявано от Николай Малинов, за реклама и публикации, включително и на четири приложения, като им направи превод на български език, както и да прави ежедневни публикации. Споразумението влиза в сила от 10 февруари 2015 г. и е със срок на действие до 31 март 2015 година.

Също така фирмата на Малинов се задължава да проведе 2 изследвания на аудиторията по методология и анкета, предоставени от Възложителя, за оценяване ефективността на проекта. Методът и сроковете на провеждане на изследването се предлагат от Изпълнителя и се съгласуват с Възложителя.

Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

"България, ти вече се опозори. Време е да се опомниш"

Вторият файл, разпространен от прокуратурата, представлява договор между Малинов и Руския институт за стратегически изследвания, представляван от Леонид Решетников, за материали под формата на репортажи, журналистически коментари, анализи, статии, анкети и др., които отразяват теми и аспекти от вътрешната и външната политика на България, Балканските страни и Европейския съюз. Сроковете по договора са четири етап на 2014 г., а стойността му е 2 200 000 (два милиона и двеста хиляди) рубли.

Също така от прокуратурата предоставят на български език докладната записка, в която Николай Малинов информира за "нашите действия, извършени през последните няколко години, по посока на възстановяване на мостове между България и Русия."

"Тези действия са в руслото на нашето желание за възобновяване на геокултурното, политическото и икономическото единство на България и Русия въз основа на обединяващите ни славянски корени, традиции и ценности", пише Малинов и заявява, че повече от хилядолетие българите оцеляват благодарение на верността към своя архетип с безусловните характеристики: Доминиращо духовно самоопределяне на българите като православни християни; Принадлежност към славянскага култура и традиционните ценности и Русофилството, като еманация и концентрация на горните две определения.

Също така според Малинов, повече от четвърт век България е изцяло под ударите на САЩ, като се прави опит за подмяна на цивилизационния избор на страната ни, направен още преди 1150 години.

По този начин се потъпква историческото самосъзнание на българите, насажда се нихилизъм към славянството и православието, разкъсват се естествените исторически и културни връзки между България и Русия. "Западът нахлу нагло и безцеремонно в България с цялата си либертарианска идеологическа и икономическа мощ на свободния пазар и за кратко време бяха унищожени почти напълно армията и стопанството ни." Категоричната оценка е, че България е "вкарана в НАТО и ЕС" под натиска на англосаксонския Запад.

Прокуратурата пусна доказателства за дейността на Николай Малинов
Обновена

Прокуратурата пусна доказателства за дейността на Николай Малинов

Сега България е колония на САЩ. В същото време неоосманска Турция завоюва позиции

Припомняме, че преди седмица, прокуратурата разгласи докладна записка на руски език, изготвена от Николай Малинов, в която той излага вижданията си за геополитическа преориентация на България, както и стратегия, чрез която тази преориентация да бъде постигната. Прокуратурата публикува и документи, касаещи "КТБ" АД, "ДУНАРИТ" АД и "ЕМКО" ЕООД.

Днес прокуратурата дава и копие от чат от мобилен телефон: 

Снимка 443841

Източник: news.bg

Снимка 443840

Източник: news.bg