Един от биячите на Околовръстното бил част от спецотряда „Тайфун” на сепаратистката Донецка народна република. Става въпрос за Георги Близнаков, съобщава БиТиВи, позовавайки се на информация от свои източници.

Близнаков е бил само една седмица там, но никога не е участвал в бойни действия, обясняват от формированието. Основната му цел била да си направи десетина снимки за самореклама.

Припомняме, че Георги Близнаков е един от четиримата арестувани за побоя над Васко Наумов. Четиримата биячи са охранители на Ивайло Борисов – Ториното. Той защити гардовете си, заявявайки, че били предизвикани. Освен това те не били наети на договор, а били в изпитателен срок.

На заседание, продължило до късно вечерта в петък, Близнаков и още двама от задържаните бяха оставени в ареста. Мотивът - били много опасни. Шофьорът на гардовете бе пуснат на свобода, тъй като не бил участвал в боя

Гардовете на Ториното били предизвикани, брани ги и шофьорът им

Гардовете на Ториното били предизвикани, брани ги и шофьорът им

Самият той не видял боя

По-подробна информация от „Тайфун” не предоставят. Близнаков обаче е включен в базата данни на украинския портал „Миротворец”. Той фигурира в данните за проруски екстремисти. В профила му дори имало много снимки с други въоръжени бойци.

Биячът Георги Близнаков се появява и във видеоклип, където получава медал. За момент не е ясно за каква заслуга го награждават. Там Близнаков декларира: "Служа на Донецка народна република!”.

Преди дни се появили и архивни кадри, които показват 46-годишния мъж като участник на турнир по бойни спортове. За 15 секунди във видеото Близнаков нанася куп удари с ръце и крака срещу подготвен опонент.

ММА бойци отправиха покана към него и останалите задържани да премерят силите си.