Намерени са вещи и особени белези, които дават основания да предположим, че това е тялото на Емил Боев. Близките му също са потвърдили, че това е той.

Това стана ясно от съвместния брифинг на Окръжна прокуратура - Перник и Областната дирекция на МВР в града.

Сигнал за изплувало тяло във водоем край Перник е подал случаен минувач към 19 ч. снощи, на 30 март. Няколко часа по-късно разследващите вече са имали данни, че става въпрос именно за изчезналия на 28 януари Емил Боев. Въпреки това ще бъде извършена и ДНК експертиза, която да докаже напълно, че трупът е на изчезналия мъж.

При първоначалния оглед не са констатирани следи от насилие, като днес ще бъде извършена аутопсия от специалисти от съдебна медицина, посочи говорителят на Окръжната прокуратура в Перник Албена Стоилова.

Въпреки че районът и участъкът са обхождани многократно, не е имало възможност да се направи проверка в езерото, тъй като условията са затруднили дори и водолазите, поясни заместник-директорът и началник на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР-Перник комисар Йордан Николов.

По думите му при случай на удавяне тялото потъва и кога ще изплува зависи от метеорологичните условия. Обичайно това се случва между 40 и 60 дни и това е причината да не бъде забелязан досега, допълни ком. Николов.

Предстои аутопсията да покаже дали има насилие, каква е причината за смъртта и кога е настъпила тя.

Тялото е сравнително добре съхранено, тъй като голяма част от езерото е била замръзнала, която е и другата причина трупът да изпулва сега, стана ясно още на брифинга.

В трупа в Перник откриха личната карта на изчезналия Емил Боев

В трупа в Перник откриха личната карта на изчезналия Емил Боев

При първоначалния оглед не са установени следи от насилие