От Сдружение "БОЕЦ" настояват за прозрачна, открита и публична номинация и за обща гражданска кандидатура за главен прокурор на Република България.

Това обяви председателят на сдружението Георги Георгиев по време на конференция "Независим съд - свободна държава! За Правото и справедливостта".

Лозан Панов се чувства разследван и без специален ред
Обновена

Лозан Панов се чувства разследван и без специален ред

Той прогнозира мракобесните времена в правосъдието

От сдружението заявиха своята вяра в правото, независимото правосъдие, нормалната държава, ефективната съдебна система, реалната борба с корупцията и реформите във всички сектори. "Ние показваме един работещ модел, който води до резултати", посочи Георгиев и допълни, че призова да се стремим към свобода и справедливост.

Според него свободата има един основен и много важен измерител - истината. "Там, където истината може да бъде говорена без страх и свободно, има свобода, а там, където хората са преследвани - свобода няма", подчерта Георгиев.

Значимостта на гражданското общество може да бъде измерена през усилията на мафията да бъде смачкано, убито и задушено гражданското общество, коментира шефът на "БОЕЦ".

Иван Гешев: С делото "Иванчева" искаха да ударят Спецпрокуратурата
Обновена

Иван Гешев: С делото "Иванчева" искаха да ударят Спецпрокуратурата

При оправдателни присъди щяло да има оставки и закриване на Спецпрокуратурата

По думите му българското общество е загубило инстинкта си за отвръщане на всяка неправда, както и своя рефлекс за гражданска солидарност. Георгиев се аргументира, че ни липсват още отговорите и решения, но проблемите са много ясно констатирани и фиксирани.

"Колкото и да е чиста нашата кауза, ако нямаме подкрепата, сме обречени", завърши председателят на Сдружение "БОЕЦ".