Вчера нападнаха и биха репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, докато е правил разследване.

Служители на склад и шефът им посегнали на екип на телевизията пред очите на полицията. Репортерът Димитър Върбанов и екипът му присъствали на внезапна проверка на стопанските полицаи.

Двамата нападатели на репортера са задържани за 24 часа, съобщава МВР.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил разследване и наказания за нападението на репортера и е поискал спешно да му се докладва. Той коментира инцидента от Ню Йорк, където е на посещение за участие в сесията на Общото събрание на ООН, министър-председателят коментира инцидента.

"Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват - арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния", обясни Борисов.

Биха журналист във Велико Търново

Биха журналист във Велико Търново

Трима души са нападнали и били репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов

Вчера в 17 и 05 часа в МВР е получен сигнал от 31-годишен репортер от Велико Търново, поискал съдействие от полицията и медицинска помощ. На мястото веднага били насочени екипи. Според първоначалните данни същия следобед журналистът е влязъл в складови помещения на ул. "Н. Габровски", за да прави репортаж, свързан с дейността на фирмата, която ги стопанисвала.

При влизането му той бил избутан от двама мъже - на 39 и 54 години, в резултат на което паднал на земята и се наранил. Оказана му е медицинска помощ. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на обстоятелствата около възникналия инцидент продължава под ръководството на Районната прокуратура.

По информация на БНТ, Върбанов е в адекватно състояния, въпреки че е пребит тежко. Разследване на репортера започва през юни, когато става ясно, че в склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона негодни храни, които пътуват към други складове и магазинната мрежа, в това число и детската кухня за бебета.