В писмо до директорите на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП), Главна дирекция "Жандармерия, специални операции и борба с тероризма" (ГДЖСОБТ), Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) министърът на вътрешните работи Бойко Рашков изказа благодарност на полицейските служители, участвали в охраната на Народното събрание по време на организирания от политическа партия "Възраждане" протест на 12.01.2022 г.

Той им благодари за проявения професионализъм и за положените усилия за опазването на живота и здравето на гражданите. Рашков подчертава, че служителите на реда са изпълнили дълга си и са опазили сградата на Народното събрание, въпреки насочената към тях агресия от страна на протестиращите.

Трима полицаи са потърсили помощ във ВМА след щурма на "Възраждане"

Трима полицаи са потърсили помощ във ВМА след щурма на "Възраждане"

На протеста е бил задържан мъж с газово оръжие

Гражданите на България имаха възможност да видят, че българският полицай е отговорен, професионално изграден и безпристрастен служител на законността и защитник на институционалната стабилност на държавата.

Ръководството на Министерството на вътрешните работи високо цени високо трудната и рискова работа на полицаите при изпълнението на служебния им дълг.