Сигналът спрямо Асен Василев не съдържа никакви данни за извършено престъпление от когото и да било. Ако някои е направил този извод е злоупотребил.

Това заяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков в изявление от ресорното ведомство, посветено на образуваното досъдебно производство за престъпление по служба срещу финансовия министър.

Днес последвала справка от специализираната прокуратура - след проверка и справка се установило, че е образувано досъдебно производство срещу лице със служебно положение. Това е трик, който се използва от прокуратурата, добави вътрешният министър.

Спецпрокуратурата счита за намеса употребата на думата "безобразие" за работата й

Спецпрокуратурата счита за намеса употребата на думата "безобразие" за работата й

Откъде Бойко Рашков знае за образуваното срещу Василев производство

Той отбеляза, че няма съобщение от МВР в прокуратурата за обвинение срещу Асен Василев. Защо е написано невярно обстоятелство Рашков не знае. Това не илюстрира ли политическото поведение на прокуратурата? Не опровергава ли твърденията на главния прокурор Иван Гешев, недоумява Рашков.

Той обясни, че обществото станало очевидец на образувано незабавно досъдебно производство от прокуратурата. "Нямам частта да познавам автора на сигнала, но става въпрос за Георги Самуилов, който твърди, че е перфектен търговец и данъкоплатец и се оплаква от вицепремиера и финансов министър Асен Василев", обясни Рашков. Според него Самуилов е свързан с ГЕРБ и респективно с главния прокурор Иван Гешев. Ако Рашков бърка, би бил готов да се извини. Намерила ли е прокуратурата основание да образува незабавно досъдебно производство срещу Василев или не е намерила основание, запита силовият министър.

Ако там има констатация за извършено престъпление, всички ревизии в страната, всички проверки на НАП трябва да могат да послужат като основание за образуване на наказателно производство. Представете си какъв извод прави прокуратурата, изтъкна министърът.

Рашков заяви още, че вместо прокуратурата да си посипе главата с пепел, започнала да говори как вътрешният министър се е снабдил с материалите. Един непознат, но добросъвестен човек ми ги остави, каза Бойко Рашков.

Крайно време е, понеже ГЕРБ иска съдействие от чужбина, ние като народ да кажем на председателя на ЕНП Манфред Вебер за лидера на опозицията Бойко Борисов, настоя Рашков.

Той често чувал как Борисов оценявал с думите кой бил комунист и кой не е. "Нека не се прави повече светец, отколкото е. Прекаленият светец и богу не е драг", каза още Рашков и показа данни от биографията на бившия премиер, че през 1990 г. е напуснал системата на МВР, тъй като е отказал да остави партийната си книжка при деполитизацията на полицията.

Борисов: Никога не съм имал златни кюлчета, нито Горанов ми е донасял пари

Борисов: Никога не съм имал златни кюлчета, нито Горанов ми е донасял пари

Бойко Борисов очаква още арести

Във връзка с ареста на Бойко Борисов, Рашков обвини бившите управляващи, че умишлено направили промени в Закона за хазарта, за да облагодетелстват бизнесмена, избягал в Дубай - Васил Божков. Ако гражданите смятат, че повече от половин милиард лева не заслужават решение на компетентния орган, аз не смятам, че е така, каза вътрешният министър.

Според него би било редно бившият премиер Бойко Борисов, бившият финансовият министър Владислав Горанов и бившият ръководител на ПР отдела на ГЕРБ Севдалина Арнаудова да бъдат задържани за 72 часа, а не за 24 ч.

Прокуратурата иска да бъде чадър над някои хора, които са били в управлението, добави министърът. Бизнесменът Васил Божков може да прави каквото си иска, но може да бъде разпитан като свидетел по друго досъдебно производство през видеоконферентна връзка, уточни Бойко Рашков.

Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а после плащах на Влади

Божков: Бойко ме викна в Бояна, прати ме при Менда, а после плащах на Влади

Носел милионите в джобовете си, а Арнаудова идвала за "техните текущи нужди"

Той повтори отново, че прокурорите ни са слепи и за част от досъдебни производства.

Рашков се скара и с журналиста Ива Николова от ПИК като я помоли да напусне ведомството, тъй като МВР не е партийна организация. Все пак изявление бе направено и Рашков не напусна трибуната, както направи по време на вчерашната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Спецпрокуратурата разследва Асен Василев

Спецпрокуратурата разследва Асен Василев

По сигнала на "Инса ойл" за нов Цумгейт, но с цената на горивата