Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев ще открие обновената Четвърта психиатрична клиника по съдебна психиатрия и съдебна психология при СБАЛНП „Св. Наум", финансирана по програма ФАР на ЕС.

Началото на церемонията е в 10.30 ч. пред Четвърта клиника на СБАЛНП „Св. Наум", бул. „Цариградско шосе" 4 км.  Изпълнителният директор на болницата проф. Иван Миланов ще покаже на официалните гости и представителите на медиите обновената материална база на клиниката, новоизградените кабинети по арт терапия и зелена терапия, както и закупеното оборудване със средства от ЕС.

Модернизацията на клиниката е ключова дейност по проект: BG 2006/018-343.01 „Създаване на подходящи условия за лечение и ресоциализация на пациенти с остри психиатрични разстройства в Четвърта психиатрична клиника по съдебна психиатрия и съдебна психология при СБАЛНП „Св. Наум" ЕАД", финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG 2006/018-343.01.01 „Деинституционализация посредством предоставяне на услуги в общността за рискови групи" в рамките на Национална програма ФАР 2006 г." Проектът е многокомпонентен и освен строително-ремонтни работи включва и доставка на апаратура, обучение на персонала, изграждане на система с база дани за пациентите и др.

Проектът ще приключи с кръгла маса на тема „Добри практики при психиатричното лечение", която ще се проведе от 10.00 часа на 21 и 22 ноември 2009 г. в зала „Арена" на х-л „Арена ди Сердика".