Отново бракониери са започнали саморазправа със горски служители, след като са били хваната на местопрестъплението. Този път случката е със служители на Югозападното държавно предприятие.

Вчера, след сигнал от горския стражар Георги Жегов за установени нарушители в местността Тишето край Разлог се е отзовал дежурен екип от териториалното поделение.

Горските стражари Божидар Букурещлиев и Тодор Любенов пристигат със служебен автомобил "Фолксваген Пасат", за да окажат съдействие. Двамата оставят колата и се придвижват пеша до мястото на нарушението. Когато се връщат обратно, установяват обаче, че три от четирите гуми на автомобила са срязани.

Нарушителят е Лазар Юруков, който е в списъка на лицата с повече от два акта за незаконни дейности в района на Разлог. За периода от 2012 до февруари 2015 г. той има съставени 10 акта

Лазар Юруков се е опитал и да прегази с джипа си горския стражар Георги Жегов.

Заплаха за саморазправа е отправена от Иван Юруков към горския стражар Божидар Букурещлиев.

Припомняме, трима служители на горското стопанство в Самоков бяха замеряни с камъни, нападнати и бити от група цигани от махалата в местността "Маркова трапеза" през март месец.