Синдикатите в многопрофилната болница в Стара Загора започват събиране на подписка срещу смяната на борда на директорите и по-специално на изпълнителния директор на здравното заведение. Това за БНР доктор Петър Ялъмов - председател на синдикалната организация на КТ "Подкрепа".

Синдикатите са приели декларация, чрез което подкрепят сегашния изпълнителен директор на болницата доктор Николай Колев.

Доктор Ялъмов подчерта, че в 130-годишната история на болницата, тя не е имала директор, назначен извън структурите й. Той се аргументира и с факта, че извършеният наскоро одит на лечебното заведение е показвал добри резултати за разлика от предишния.

Синдикалните лидери подозират, че предвидената смяна на доктор Николай Колев с доктор Петър Атанасов от Хасково има за цел обединение на болницата с Университетската, за което от здравното министерство настояват от години.

Синдикатите ще изпратят протестната си декларация и подписката в защита на своя директор на здравното министерство. Ако от там не се съобразят с техните искания, те ще организират и протестни действия.