Окръжният съд в Бургас проведе поредно заседание по делото срещу учителката Веселина Гинева, която държа в плен и впоследствие уби болния си бивш мъж. Тя е обвинена за предумишлено убийство по особено мъчителен начин на лице, намиращо се в безпомощно състояние.

В хода на съдебното заседание днес бяха изслушани 10 вещи лица, които са изготвили съдебно-медицинска експертиза на откритото мъртво тяло, съдебно-икономическа експертиза, балистична и графическа експертизи и комплексна съдебно-медицинска експертиза.

Пред магистратите подсъдимата не пожела да дава обяснения.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 10 септември тази година. Дотогава вещи лица трябва да направят повторна съдебно-медицинска експертиза на база на цялата налична по делото медицинска документация, както и с всички изслушани до момента свидетелски показания. Експертизите трябва ясно да отговорят на въпроси, касаещи причината за настъпилата смърт на мъжа. Съдът ще разпита тогава и един от лекарите, които са прегледали жертвата и са го диагностицирали с полиневропатия през 2012 година.

Съдят бургаската учителката, държала в плен и убила бившия си мъж

Съдят бургаската учителката, държала в плен и убила бившия си мъж

Тя го направила, за да получава пенсията му

Припомняме, подсъдимата е обвинена за това, че в периода от неустановена дата в началото на месец май 2013 г. до 1 август 2014 г., в дома си в Бургас противозаконно е лишила от свобода Д. М., като го държала в заключен в плен.

В този период тя предумишлено, с користна цел и по особено мъчителен начин убила мъжа, който бил в безпомощно състояние.

Освен това след настъпването на смъртта на 1 август 2014 година обвиняемата е заблуждавала служители на банката, че мъжът и е жив, като по този начин тя е получавала неговите пенсии за старост. В периода от 1 септември 2014 година до 31 август 2016 година е ощетила Националния осигурителен институт (НОИ) с 21 140 лева, за което също са ѝ повдигнати обвинения.

Бургаски съд върна дело за убийство на прокуратурата

Бургаски съд върна дело за убийство на прокуратурата

Заради неяснота на обвинението за убийство и липса на описания за конкретни действия в обвинение за измама