С транспаранти "Eurolines за автомобилната камара" превозвачите излязоха на пореден протест.

Представители от ръководствата на Съюза на международните превозвачи (СМП) и на Българската асоциация на сдруженията на автомобилните превозвачи (БАСАТ) протестират пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в София, в подкрепа на Закона за българска автомобилна камара, който по нареждане на премиера Борисов бе изтеглен от парламента.

Превозвачи правят Конфедерация вместо Автомобилна камара

Превозвачи правят Конфедерация вместо Автомобилна камара

Депутатът Станислав Иванов обединил автобусния бранш, иронизират превозвачите

Очаква се в протестните действия да се включат над 30 автобусни фирми.

Георги Петрунов, от автобусната фирма "Карат-С" заяви за news.bg, че подкрепя Закона за автомобилната камара, защото чрез него ще се създадат равни права за всичките водачи, които изпълняват дейността на автобусния шофьор и няма да се осъществяват курсове без дигитални карти. По думите му чрез Автомобилната камара ще се спазва работното време, часовете и заплащането.

Превозвачите благодарят на Борисов за справедливостта

Превозвачите благодарят на Борисов за справедливостта

Изпратиха и благодарствено писмо до медиите

Шофьорите на автобуси не бихме могли да решим дали един закон е лобистки или не, защото има хора в Народното събрание, които го решават, изтъкна Петрунов.

Той се обяви и за идеята да се създаде обща Конфедерация на превозвачите, защото чрез нея ще се работи по норматив и ще се получава нормално работно възнаграждение.

Снимка 366460

Източник: БГНЕС

Припомняме, преди седмица стана ясно, че вносителят на законопроекта за Автомобилната камара - депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов е изтеглил от парламента предложените текстове.

Това стана след разпореждане на премиера Борисов, който се срещна с представители на протестиращите превозвачи.

Още на 8 юни от бранша се обявиха против Законопроекта за автомобилна камара. Превозвачите се заканиха още на 14 юни, че ако не бъдат чути и законопроектът за Автомобилната камара не бъде изтеглен, започват безсрочни протестни действия. Срещу законопроекта се обявиха и от Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара и Българската търговско-промишлена палата.

На 25 юни камиони и автобуси блокираха движението в няколко големи градове. Протестът бе под надслов: "Обединени срещу приватизацията на бранша"