Ако не се създаде специално звено и не се действа незабавно по случая с отвличането на Бончев, ще има бум на отвличания в България.

Това каза Филип Атанасов - собственик на частна детективска агенция и автор на криминални романи пред БНР.

По случая с отвличането на Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Атанасов заяви, че трябва да се направи една добра оперативна разработка, да се съберат добри следователите и да се действа незабавно.

По думите му полицията има много начини за действие, но тя на всяка цена трябва да намери начин да противодейства на посегателствата над личността.

Не съм съгласен, че е имало медици в групата на похитителите. Всеки може да вземе един скалпел и който е гледал японски филми знае, че от пръстите не тече много кръв, заяви Атанасов относно предположенията, че в групата на похитителите е имало лекар.

Той припомни, че има много догатки по случая и някои хора са на мнение, че сред похитителите има медици, лекари и добави, че на този етап нищо не се знае със сигурност.

С коментарна статия по случая с отвличането на Бончев излиза и днешният брой на  британският в. Times.

Нескопосаното спасяване на българския футболен бос Ангел Бончев и отвличането на съпругата му Камелия е ново доказателство за неспособността на България да се пребори с повсеместната организирана престъпност броени дни преди оповестяването на критичен доклад на ЕС.

България страда от епидемия от отвличания, която с нищо не помага на репутацията й в момент, когато Европейската комисия се готви да обяви, че ще замрази милиони евро помощ за най-новия член на ЕС, отбелязва вестникът.