Съдия Румяна Ченалова помни разговорите, които е водила с колежката си Владимира Янева, но отрече тя да е правила записите.

"За да прави човек записи, той трябва да знае какво очаква да чуе", коментира Ченалова на влизане в ДАНС, където днес е призована да се яви.

По темата със изтеклите в публичното пространство записи Ченалова заяви още, че е подала сигнали към европейски институции за действията на хора на високи позиции, "включително и в съдебната власт".
По думите й днешната призовка в ДАНС е именно отговор на тези нейни действия.

Иначе Румяна Ченалова заяви, че не знае защо съм призована в ДАНС, пише 24часа.

Призовката тя е получила ден след изказването на главния прокурор Сотир Цацаров миналия четвъртък, че се очакват интересни неща.
В петък тя е била потърсена, за да й бъде връчена призовка да се яви в ДАНС, като това е станало във вила близо до Стара Загора. В призовката е било записано само, че е във връзка с повдигане на обвинение.

На въпрос дали смята, че ще бъде задържана както миналия път, Ченалова отвръща, че се надява да излезе от сградата.

Румяна Ченалова в момента е на разпит, като по същото време беше призована да се яви пред Етичната комисия на ВСС, където на извънредно заседание трябваше на бъде изслушана заедно със събеседничката си от записите - бившия шеф на СГС Владимира Янева.

Припомняме, до момента Румяна Ченалова е разследвана за длъжностно и документно престъпление, свързани с работата й по едно търговско дело. Заради сигнали, че е имала намерение да напусне страната Ченалова прекара 72 часа в ареста. Според неофициална информация утре ВСС ще решава дали да я уволни.

Ченалова стана известна от сигнала на френския посланик у нас за "кражбата" на френска фирма чрез Софийски градски съд.