Общо четирима участници в протеста, организиран от ПП "Възраждане" днес, са задържани от органите на реда.

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство по повод ескалиралото напрежение по време на организиран протест на граждани пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. При сблъсъците на протеста пострадаха и двама полицейски служители.

Две лица, които са проявили агресия спрямо органите на реда, са задържани, в опит да избягат от местопроизшествието. В близост до мястото на инцидента са установени и задържани и други две лица, които са хвърляли камъни по служители на реда.

Двама са полицаите, пострадали при мелето пред МРРБ

Двама са полицаите, пострадали при мелето пред МРРБ

Единият е с охлузни рани, а другият е в болницата на МВР

Производството се води за престъпление по чл.130, ал.2, т.3, вр. чл.130, ал.1 от НК - умишлено причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му.Разпитват се полицейски служители и други очевидци, като в момента продължава събирането на доказателства.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева вече предупреди, че прокуратурата няма да допусне никакви нарушения на обществения ред с прояви на агресия при подобни масови мероприятия.

Сълзотворен газ срещу протестиращи пред МРРБ заради опит за щурм на сградата

Сълзотворен газ срещу протестиращи пред МРРБ заради опит за щурм на сградата

Искат оставката на Петя Аврамова

Припомняме, че протестът, организират от ПП "Възраждане" беше пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството с искането за оставка на министър Петя Аврамова. Именно там, при опит на протестиращите да влязат в сградата, се стигна до сблъсъци и използване на сълзотворен газ от страна на полицията. После протестът се премести пред сградата на Министерски съвет.

От ПП "Възраждане" разпространиха и изявление за напълно незаконен арест на мирен гражданин с използване на електрошок.