Четирима са задържани за убийството на жената в "Хиподрума". Шефът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов съобщи подробности по случая.

В 04:10 часа в петък сутринта на спешния тел. 112 е получен сигнал за лице, което е в безпомощно състояние в столичния квартал "Лагера" - на кръстовището на ул. "Мъглен" и "Цар Борис".

Психично болна е заподозряна за убийство на жена в София
Обновена

Психично болна е заподозряна за убийство на жена в София

Към момента няма яснота дали нападателка се води на психиатричен отчет

На мястото веднага са изпратени полицейски екипи и Спешна помощ. Нямало признаци за живот на жената, която била паднала на улицата. В близост до нея бил мъж, който е подал сигнала, и жена във видимо неадекватно състояние.

"Евентуалният извършител е жена на 32 години", каза Иванов. Задържаната е с психични отклонения- страда от шизофрения и е поставена под пълно запрещение от миналата година. Последно е била в психиатрията на Александровска болница през месец март.

"Жената не дава смислени обяснения", каза Иванов. По думите му, все още не може да се каже категорично, че тя е извършителят. Задържан е и съпругът на предполагаемата извършителка, с когото имат сключен граждански брак.

Не са ясни още и причините за убийството. То не е извършено на мястото, където е намерена жертвата, която е имала прободно-прорезни рани. Извършва се аутопсия.

Задържани са четирима души - лицето, което е подало сигнала, предполагаемата убийца, съпругът й и техен наемател, поясни Иванов.