Чиновници от Министерството на околната среда и водите бяха привикани на разпит в Специализираната прокуратура за водната криза в Перник, съобщава Нова телевизия.

Над два часа и половина заместник-министър Красимир Живков, който отговаря за водните ресурси, дава показания.

Пред разследващите Живков обяснил, че две институции подават данни колко вода трябва за нуждите на Перник. Местното ВиК дружество заявявало количествата за питейно-битови цели, както и за промишлеността в региона.

Отведоха Нено Димов на разпит в спецпрокуратурата

Отведоха Нено Димов на разпит в спецпрокуратурата

По думите му оказвал съдействие и не е задържан

От Националния институт по метеорология и хидрология пък подавали информация за очакваните валежи. Едва тогава Басейнова дирекция излизала с разчет и график колко вода ще се отпусне към града.

Припомняме, в четвъртък миналата седмица министър Нено Димов беше задържан, а в петък, 10 януари, той подаде и оставка, която беше приета от премиера Бойко Борисов. На този етап обвинението срещу Нено Димов е свързано с кризата с водата в Перник, но разследващите работят и по аферата с внос на боклук от Италия

В събота Специализираният наказателен съд реши Нено Димов да остане за постоянно в ареста. По време на заседанието бившият министър се защити, че съвестно е изпълнявал задълженията си.

Прокурори и следователи са в МОСВ

Прокурори и следователи са в МОСВ

Проверката за разрешителни режими за внос на боклук от Италия