Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая с пребитото 3-годишно дете в столичния кв. "Люлин".

Тя уверява, че са предприети необходимите действия момченцето да бъде защитено.

Агенцията е уведомила Отдела за закрила по местоживеене на детето и случаят вече се проверява, за да бъдат предприети мерки в зависимост от установените рискове за детето.

Софийската районна прокуратура разследва 34-годишния мъж, нанесъл побоя на детето.

Насилието над дете никога не решава никакъв проблем, категорична бе председателката на ДАЗД д-р Елеонора Лилова. Тя призова гражданите да не стоят безучастни, ако приятел, съсед, колега или дори непознат човек има някаква трудност. Ако сме чувствителни и съпричастни един към друг и забелязваме проблемите си, може да спасим човешки живот и да предпазим децата от душевно или физическо нараняване, заяви Лилова.

Мъж преби 3-годишно момченце в столичния ж.к. "Люлин"

Мъж преби 3-годишно момченце в столичния ж.к. "Люлин"

Той е арестуван и остава зад решетките за 72 часа

По нейни думи децата често стават жертва на насилие и все по-често са напълно беззащитни пред възрастни насилници, поради което е дълг на цялото общество да ги предпазва и да създава сигурна среда, в която те да се развиват според своите възможности и индивидуални потребности.

Държавната агенция за закрила на детето осъжда всички случаи на насилие и неприемливи методи на възпитание по отношение на деца. От Агенцията вярват в непримиримостта на обществото към подобни случаи.

От ДАЗД посочват, че сигнал може да се подаде чрез Национална телефонна линия за деца 116 111. Линията е денонощна и работи безплатно всеки ден от седмицата.