Мъж преби 3-годишно момченце в столичния ж.к. "Люлин". Той е арестуван и остава зад решетките за 72 часа, съобщи прокуратурата. Мъжът е привлечен като обвиняем за престъплението.

На 2 декември тази година, 34-годишният мъж нанасяне на удари с юмруци в главата и тялото на 3-годишното дете. Чрез нанасянето на ударите С. Р. му е причинил три отделни леки телесни повреди.

Престъплението, за което С. Р. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до три години.

Предстои утре, 05.12.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на обвиняемия.

Миналият месец арестуваха майка, заподозряна в агресия към 3-месечното си бебе.

Арестуваха майка, заподозряна в агресия към 3-месечното си бебе

Арестуваха майка, заподозряна в агресия към 3-месечното си бебе

Детето е в болница

Припомня, че преди седмица в Сандански обявиха ден на траур заради жестоко убийство. Майка уби двете си деца на 3 и 5 години.

А на 19 юли полицията в Перник започна разследване срещу насилие над дете. Причина затова бе публикуван видеоклип в социалните мрежи, където се вижда насилие над детето.

В клипа, заснет от самата майка, се чува как тя оправдава насилието с думите: "Понеже баща ти не те обича и мен не ме обича", преди да бие детето си.

Във връзка с агресията в семейството, психоаналитикът д-р Огнян Димов обясни, че хората трябва да ограничат деструктивното удоволствие в себе си и да приемат реалния живот с реалните граници, а не да ги атакуват непрекъснато.

Когато спре разговорът, започва агресията

Когато спре разговорът, започва агресията

Психоаналитикът д-р Огнян Димов за отношенията в семейството

Много хора влизат като роби в едни отношения. Това ни доставя някаква особена наслада, защото преповтаряме части от своето минало, обясни Димов и посочи, че в семейството има много агресия, за която ние не говорим и не сме свикнали.

По данни на неправителствени организации по време на извънредното положение е отчетен сериозен ръст на случаите на домашно насилие.

От началото на извънредното положение у нас все повече хора са станали жертва на насилие в собствения си дом.

ЕП призова за подкрепа на жертвите на домашно насилие.

Увеличавали се случаите на домашно насилие по време на пандемия

Увеличавали се случаите на домашно насилие по време на пандемия

У нас липвала статистика за жертвите

В началото на октомври бе съобщено, че всяка четвърта българка - жертва на сексуално или физическо насилие.

На 25 ноември Омбудсманът поиска спешно да бъдат приети промени срещу домашно насилие.

Едва 34% при средно за 59% от българските жени знаят за съществуващо законодателство или политики за закрила и превенция на домашното насилие. В България все по-често жените търсят сами решение на проблема - 56% при 42% средно за ЕС.

Преди дни стана ясно, че се увеличават се случаите на домашно насилие в условията на пандемия. У нас не се води официална статистика за жертвите. Статистиката се води от кризисни центрове и от горещи телефонни линии. Примерният ръст е между 370 и 500 обаждания на месец за тази година спрямо предходната.