Състав на Софийски градски съд отложи делото за източване на "Консолид Комерс". Подсъдими са ликвидаторът на дружеството Владимир Милев и директорите на частната финансова къща "Форекско", чрез която се смята, че са източени средствата - Иван Табаков и Драгомир Бучев.

Процесът беше отложен заради поискана допълнителна съдебно-счетоводна експертиза.

Припомняме, в края на юни 2006 година, при проверка в държавната фирма "Консолид Комерс" ЕАД, е установена липса на около 5 милиона лева от банкова сметка на дружеството. Ликвидаторът на дружеството - Владимир Милев, е арестуван, а шестима души от министерството, приели финансовия отчет на дружеството за 2005 година, са отстранени от длъжност.

Владимир Милев първоначално отказва да предостави на ръководството на икономическото министерство извлечение от сметката на дружеството. Впоследствие заявява, че парите са обменени в евро и са предоставени за управление на частна финансова къща "Форекско АД" (според справка в системата АПИС през 2004 година Владимир Милев е управляващ и собственик в Форекско АД) с договор от юни 2006 г.

Милев не е поискал от Министерството на икономиката разрешение за сключване на такава сделка, с което е нарушил съществуващите законови разпоредби. Процесът продължава през февруари.