Делото срещу прокурорския син от Перник тръгна по същество. На 28.02.2023 г. се проведе разпоредителното заседание, информира БНТ.

Срещу Васил Михайлов има повдигнати 8 обвинения. Две са за хулигански прояви, 3 за средни телесни повреди, 2 за леки телесни повреди и едно за закана за убийство.

Адвокатът на обвиняемия - Велин Велинов, настоя мярката на Михайлов да бъде променена в по-лека, тъй като ставало въпрос за млад мъж, който живеел в здрава семейна среда. Той определи като репресия задържането на Михайлов в ареста за 9 месеца без присъда.

По време на заседанието стана ясно, че прокурорският син е склонен да сключи споразумение с прокуратурата.

Адвокатът на обвиняемия поиска делото да бъде върнато на държавното обвинение. Като аргумент за това той изтъкна, че материалите за делото не са му били предявени след мярката за неотклонение.

Част от пострадалите са предявили граждански иск срещу Васил Михайлов на стойност 40 000 лева.

Припомняме, че Васил Михайлов е под стража от лятото на миналата година. Софийска районна прокуратура досега е обвинила Васил Михайлов за 10 престъпления, по които има 12 тома материали. Прокурорският син в момента се намира в следствения арест в Бобов дол, тъй като Софийският районен съд не уважи искането му за по-лека мярка за неотклонение.

Главният прокурор Иван Гешев дори поиска оставката на бащата на обвиняемия, пернишкия прокурор Бисер Михайлов, а в края на юни 2022 г. по свое желание той се раздели с поста.

И прокуратурата в Бургас повдигна обвинение срещу Васил Михайлов

И прокуратурата в Бургас повдигна обвинение срещу Васил Михайлов

Прокурорският син е разследван за нападение на мъж в Созопол през 2021 г.