Районната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинение срещу прокурорския син Васил Михайлов от Перник за нанасяне на средна телесна повреда. Това съобщи държавното обвинение, цитирано от БТА.

19-годишният младеж е разследван за нападение на мъж в Созопол на 31 август 2021 г. Вследствие на нанесените удари в лицето на пострадалия, той е бил подложен на няколко операции на носа.

От прокуратурата уточняват, че към този момент обвинителният акт не е внесен в съда, но това предстои да се случи скоро.

Припомняме, Софийска районна прокуратура досега е обвинила Васил Михайлов за 10 престъпления, по които има 12 тома материали. Прокурорският син в момента се намира в следствения арест в Бобов дол, тъй като Софийският районен съд не уважи искането му за по-лека мярка за неотклонение.

Михайлов е под стража от лятото на миналата година, като първото разпоредително заседание по делото срещу него трябва да се проведе в София към края на февруари.

Главният прокурор Иван Гешев дори поиска оставката на бащата на обвиняемия, пернишкия прокурор Бисер Михайлов, а в края на юни 2022 г. по свое желание той се раздели с поста.

Сигналите срещу бияча, прокурорски син от Перник, набъбват
Обновена

Сигналите срещу бияча, прокурорски син от Перник, набъбват

Материалите за 8 престъпления са в 12 тома