Върховният касационен съд отложи делото срещу Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков. Вчера е постъпила молба от Кристиан Николов да не се яви на съдебното заседание, защото е болен от COVID-19 и е поставен под карантина.

Следващото заседанието ще се проведе 21 юни от 09.00 ч.

Апелативният съд потвърди присъдата на убиеца на Милен Цветков

Апелативният съд потвърди присъдата на убиеца на Милен Цветков

Кристиян Николов получи наказание от 9 г. затвор и лишаване от правото да управлява МПС за 10 г.

В срок от два месеца съдът трябва да потвърди или да измени наказанията "лишаване от свобода" за срок от 9 години и "лишаване от право да управлява МПС" за срок от 10 години.

Кристиан Николов е категоричен, че не е употребил дрога. Досега магистратите не намериха доказателства, че той е действал умишлено, като е седнал зад волана дрогиран.

Три години се навършват днес от смъртта на журналиста. Обвинението и близките на Милен Цветков настояват за връщане на делото.

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Милен Цветков загина при тежка катастрофа

Починал на път за болницата...

Не виждам полза от отлагане на делото, посочи пред медиите адвокат Менко Менков, защитник на сина на Милен Цветков, цитиран от БТА.

По думите му няма полза за подсъдимия от отлагането, тъй като абсолютната давност за престъплението е твърде голяма, за да изтече в този период.

Адвокат Менков каза още, че тезата на частните обвинители и държавното обвинение е, че престъплението е извършено при условията на евентуален умисъл, поради което искат от върховния съд да върне делото на долната инстанция за ново разглеждане. Той уточни, че до настоящия момент Софийският градски съд и Апелативен съд - София са приели, че престъплението е извършено по непредпазливост.

Беше представен сертификат, подсъдимият е пожелал да се яви лично, мисля че е редно да му се даде такава възможност, коментира прокурор Божидар Джамбазов. Той посочи, че е изразил становище пред съда, че е трябвало защитата на Николов да приложи и документ за това, че подсъдимият е карантиниран.

Прокурор Джамбазов отказа да каже тезата си по делото, тъй като все още не е започнало, но посочи, че би поддържал протеста на апелативната прокуратура.