Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев заяви, че се работи по две версии относно това как Ангел Христов от братя Галеви и влязъл в страната, информира БиТиВи.

По думите първият вариант е той да влязъл през Гърция в натоварените часове, когато не се проверяват личните документи. Втората версия според министъра е Христов е да пресякъл нелегално границата. Той бе категоричен, че Ангел Христов не е пристигнал у нас със самолет.

Иван Демерджиев посочи, че Христов е починал в страната. Той уточни, че резултатите от аутопсията ще бъдат готови и оповестени през утрешния ден. Министърът добави, че е разпитана съпругата на починалия, като поясни, че тя е дала противоречива информация.

Няма информация Пламен Галев също да е в България, каза още Демерджиев.

По-късно в Окръжна прокуратура - Кюстендил постъпи справка за извършена съдебномедицинска аутопсия на Ангел Христов. Резултатите показват, че смъртта при него е постъпила в резултат на остро разстройство на коронарното кръвообращение.

Взети са материали за допълнителни изследвания, съгласно поставените задачи.

Припомняме, че на 03.06.2023 г. бе съобщена новината за смъртта на Ангел Христов. МВР и Прокуратурата се заеха с разследването на случая. През миналата седмица Иван Демерджиев заяви, че се проверява дали Ангел Христов не е бил вкаран мъртъв в страната.

Ангел Христов починал в частна болница в Дупница

Ангел Христов починал в частна болница в Дупница

Смъртният акт е подписан от лечебното заведение

През 2012 г. братя Галеви бяха признати за виновни по дело за организиране и ръководене на престъпна група, като получават присъди от 5 до 7 години в лек режим на затворническо общежитие, но преди да влязат в сила окончателните им присъди за 4 и 5 години затвор изчезват от страната. Обявени са за международно издирване и макар и родните служби, потвърдено не от един министър на вътрешните работи, да заявяват, че знаят къде са, Братя Галеви така и не са върнати у нас.

Публичен е скандалът около срещата им с Румен Петков, тогава министър на вътрешните работи, която е записана и със специални разузнавателни средства и при която бе разкрита самоличността на Алексей Петров, секретния сътрудник на МВР.