Докладът на САЩ за корупцията у нас не е нещо ново. Тази позиция изрази пред БиТиВи вътрешният министър Иван Демерджиев.

За тези констатации у нас отдавна се говори, по думите му. Полицията биеше гражданите, днес същата тази полиция превежда възрастни хора по пешеходните пътеки, според него. Законът е каузата, която трябва да се следва, изтъкна силовият министър.

Вече няма насилие над мигранти, които се опитват да нахлуят у нас, както е било преди. Полицаи разкриват и задържат полицаи, изтъкна той за делата за трафик на хора. Голяма част от служителите на реда проявяват нетърпимост към отклонения на служебните задължения от страна на техни колеги.

С 45% е ръстът на мигрантския натиск за последните три месеца. А че се справяме по-добре с мигрантския натиск се констатира от ЕК според Иван Демерджиев. 110 километра от границата ще бъдат технически обезпечени с европейски средства. Почти 2000 щата ще бъдат възстановени в Гранична полиция и ще бъдат закупени нови коли за граничарите ни. Целта на МВР е да не се допускат мигранти на наша територия. Граничарите ни не можели да боравят с дългоцевни оръжия и сега те се обучават. 

Държавата маргинализира хората в гетата и ги превърна в машини за гласуване, с тези думи той коментира случая в Казанлък. Полицията неколкократно е предотвратявала сблъсъци между тези две фамилии. МВР осъществява превенция и полага усилия за борба с битовата престъпност, изтъкна Демерджиев. Връщаме полицаи там, където дълго време нямаше, каза още той.

Оправдават се опасенията му, че хартиената бюлетина ще увеличи купения вот, стана ясно от думите на вътрешния министър. Кметове предлагали необичайни услуги като предоставяне на социални услуги или дърва за огрев срещу вот за определена сила. 48 са досъдебните производства за търговия с вот, посочи Демерджиев. Рисковите секции са ясни на МВР и те са в махалите. Разплащането ставало и на части и дори след изборния ден. Иван Демерджиев отчете добро взаимодействие с прокуратурата, но можело и още по-добре. Основният му приоритет е сигурност и спокойствие за българските граждани.

МВР не подценява хартиената бюлетина

МВР не подценява хартиената бюлетина

Условните присъди за купуване на гласове развързват ръцете на търговците още на следващия вот