Сигналите за купен вот се увеличават всеки ден и растат лавинообразно. Всеки от директорите на полицията по райони в страната ще бъде изслушан в София по темите, свързани с изборите. Това заяви в Хасково вътрешният министър Иван Демерджиев, цитиран от БНР.

По думите му - ще се дава справка от РПУ-директорите за това какво е направено, какво предстои да се направи, план за действие за честност на изборите.

Видеонаблюдението ще забави обработката на изборните резултати

Видеонаблюдението ще забави обработката на изборните резултати

Значително повече човешки ресурс ще бъде ангажиран в обработката на изборните данни

"Всеки един ще мине през тази седмица през политическото и професионално ръководство в София", обясни вътрешният министър.

Демерджиев коментира работата на областната дирекция на МВР в Хасково. Той добави, че тече и втора проверка срещу областния управител на Хасково Минко Ангелов за други негови служебни действия.

ВАС бетонира видеозаснемането на изборите

ВАС бетонира видеозаснемането на изборите

Тричленен състав на ВАС остави без разглеждане касационните жалби на Комисията за защита на личните данни и ЦИК

Вътрешният министър коментира и поредният случай на инцидент с превозвани мигранти, при който загина един човек край Алдомировското блато в района на Драгоман. По думите му се е превърнало в традиция трафикантите да не спират на стоп палка на органите на реда. Причината за него е "в наказанията, които получават".

Демерджиев обясни, че шофьорът е сръбски гражданин със сръбска регистрация на автомобила.