Заместник-министър Десислава Ахладова е временно изпълняващ длъжността министър на правосъдието. Тя ще заема поста, докато парламентът гласува оставката на Цецка Цачева

Десислава Ахладова-Атанасова е магистър по право и един от тримата заместници на Цачева. От 2014 г. е председател на Районен съд - Перник.

От 2017 г. е административен ръководител на Административен съд -Перник, избрана с решение на Съдийската колегия на Висш съдебен съвет. От 2004 г. до 2014 г. е заместник-административен ръководител на Районен съд-Перник. В периода 2000 - 2004 г. е районен съдия в Районен съд-Перник, година преди това е младши съдия в Окръжен съд-Перник.

Борисов прие оставката на Цецка Цачева
Обновена

Борисов прие оставката на Цецка Цачева

Натиск категорично не е имало от страна на премиера, твърди тя

Припомняме, че Цачева подаде оставка в събота заради имотния скандал. Освен нея с поста си се раздели и зам.-министърът на спорта Ваня Колева. Цачева твърди, че решението е взето доброволно и не е имало натиск. Тя поиска съответните власти да проверят сделката за нейния апартамент в столичния кв. "Изток".

ВМРО обявиха, че одобряват решението на правосъдния министър, което определиха като морален акт на добър специалист и добър български политик. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също коментира оставката и заяви, че очаква размествания в кабинета на Борисов.

Припомняме, след скандала с апартамента на Цветан Цветанов, стана ясно, че Антикорупционния фонд сигнализира и за съмнителна покупка на недвижими имоти от страна на министъра на правосъдието Цецка Цачева и депутата Вежди Рашидов.

Румен Радев: Партиите сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни

Румен Радев: Партиите сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни

А те чакат скандали, които гасят с оставки