Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като получил данни за акцията в Агенция "Митници". Не е имало сделка между него и прокуратурата. Това, че той е бил анонимен свидетел говори за наличие на опасност. Това заяви пред БНТ заместник-градският прокурор на София и говорител на Софийска градска прокуратура Десислава Петрова.

Тя подчерта, че не е ясно как се изтекли снимките на бившия главен секретар на МВР със сочените за контрабандисти баща и син Димитрови. Петрова е категорична, че течът не идва от прокуратурата. По думите й много хора са имали достъп до материалите по делото.

Петрова поясни, че към момента на разпита на Коцев не е имало достатъчно доказателства спрямо него, за да бъде привлечен като обвиняем. Те са били събрани на по-късен етап и тогава му е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група.

Заместник-градският прокурор увери, че работата по случая продължава. Тя изтъкна, че са разпитани повече от 50 свидетели и са извършени 30 претърсвания и изземвания в цялата страна. По думите й прокуратурата работи според актуалната доказателствена обстановка по делото.

Върху прокуратурата се наслагват конкретни очаквания дела да завършат по определен начин, каза още тя.

Живко Коцев вече обвиняем за участие в престъпна група
Обновена

Живко Коцев вече обвиняем за участие в престъпна група

Бившият главен секретар влезе и излезе тихо от разпита в КПКОНПИ