Дете е засякло рецидивист по време на поредния му "удар" и така е бил заловен, съобщиха от прокуратурата.

Обвинителите са поискали от съда да даде постоянно "Задържане под стража" на 23-годишния Николай Д. и магистратите от Провадийския районен съд са уважили искането.

Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за кражба, представляваща опасен рецидив.

През нощта на 21 срещу 22 януари 2017 г. в Житница, където живее, обвиняемият забелязал кола със сливенска регистрация, която била оставена незаключена.

Николай решил да провери какво може да изнесе отвътре и претарашил возилото. Намерил множество монети, които взел, пистолет за въздух и CD-плеър. Изнесъл чуждите вещи на около 15 метра от мястото, където автомобилът бил паркиран, и се върнал да свали акумулатора.

Шумът, който вдигнал обаче, събудил дете, което спяло в стая с изглед към улицата. То съобщило на родителите си и те видели извършителя по време на "акцията" му.

Крадецът офейкал, но в ранните часове на 22 януари е бил задържан от криминалисти, след показанията на свидетелите. Разследващите са стигнали до заподозрения, който е стар техен познат.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор е арестуван първо за до 72 часа, но мярката вече е променена на постоянна "Задържане под стража".

23-годишният мъж е осъждан няколко пъти. Изтърпял е ефективна присъда за грабеж. Криминалната му биография започва с грабеж, извършен от него като непълнолетен.