Съдът остави за отглеждане при бабата и дядото в Кардам 4-те деца от семейството, чието 9-годишно братче почина от отравяне, съобщи Нова телевизия.

Исковете по Закона за закрила на детето бяха заведени от социалната служба. Решенията на съда може да се обжалват в двуседмичен срок. Днес в съдебната зала в Генерал Тошево се гледа делото и за последното 5-годишно момиченце.

Допълнителни експертизи потвърждават, че детето от Кардам е починало от отравяне с фосфин

Допълнителни експертизи потвърждават, че детето от Кардам е починало от отравяне с фосфин

Все още няма повдигнати обвинения срещу конкретни лица

В залата беше доведен бащата Мирослав, който излежава присъда във варненския затвор. Той също даде съгласието си децата да бъдат настанени при родителите на бившата му съпруга до навършване на пълнолетие. Майката Росица, която изчезна на 10-ти декември, не се е срещала с тях.

По думите на бабата, майката на децата се интересувала от детските им надбавки, а не от тях.

Майката на натровените деца от Кардам изчезна

Майката на натровените деца от Кардам изчезна

Опасяват се, че е избягала с дарените средства

Припомняме, 9-годишното дете почина на 29 октомври. Предполага се, че то и сестрите му, които бяха приети в болница в тежко състояние, са се натровили от храна, купена в местния магазин.

Ден по-късно стана ясно, че семейството постоянно мени версиите си за инцидента и не дава конкретна информация какво точно са яли децата, възпрепятствайки по този начин разследването.