Семейството на натровените деца от Кардам постоянно мени версиите си за инцидента. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Оказва се, че близките на починалото 9-годишно момченце отказват да дадат конкретна информация какво точно са яли децата и по този начин възпрепятстват разследването на случая.

Към момента е назначена съдебно-техническа експертиза, която ще бъде извършена във Военномедицинската академия в София, тъй като от направената аутопсия на детето не могат да бъдат установени причините за смъртта му.

По-рано днес в медиите се появи информация, че една от версиите, по които се работи, е склоняване към самоубийство. За news.bg Илка Катрева от Апелативната прокуратура във Варна обясни, че това е стандартна процедура, за да може да се образува досъдебно производство. Водещата версия, по която се работи, продължава да бъде отравяне на децата.

Била е разпоредена и проверка на БАБХ в основното училище, където трите пострадали учат, за да се установи дали има и други отсъстващи деца със същите симптоми. Никой от техните съученици обаче няма подобни оплаквания, което означава, че най-вероятно децата не са се натровили в училището.

11-годишното момиче от Кардам все още с опасност за живота

11-годишното момиче от Кардам все още с опасност за живота

Лекарите все още не знаят причината

От прокуратурата са извели и останалите три деца от дома им. Те са настанени в болницата в Добрич. Началник на педиатрично отделение Йовчо Йовев обясни, че децата са здрави, но има прокурорско разпореждане за наблюдение и изследвания.

Стабилно е вече състоянието на двете момичета, които са във варненската болница.

Близки и съседи на многочленното семейство са категорични, че екипът на Спешна помощ е подценил случая с трите повръщащи деца.

Дядото на починалото момченце пък смята, че той носи вина за смъртта на внучето си, тъй като не е повикал личния лекар, а се е надявал на Бърза помощ.

Две деца се лекуват във Варна, след като братчето им почина
Обновена

Две деца се лекуват във Варна, след като братчето им почина

Започна разследване на смъртта на починалото дете от Кардам