Майката на натровените деца от Кардам, съобщава bTV.

Припомняме, 9-годишният Стефан почина през октомври. Предполагаше се, че той и сестрите му, които бяха приети в болница в тежко състояние, са се натровили от храна, купена в местния магазин. По-късно стана ясно, че семейството постоянно мени версиите си за инцидента и не дава конкретна информация какво точно са яли децата, възпрепятствайки по този начин разследването. Месец по-късно беше установено, че детето от село Кардам е починало от силно токсична отрова срещу гризачи, поставена в стената на стаята, в която е спяло семейството на починалото момче.

В социалните мрежи дарители са сигнализирали, че майката на децата е избягала със средствата, събрани след като случаят развълнува обществеността.

Силно токсична отрова за гризачи убила детето в Кардам

Силно токсична отрова за гризачи убила детето в Кардам

По думите на Цацаров това е водещата версия към момента

Бабата на децата разказа, че за последно тя е била видяна миналия вторник. Жената обяснила, че трябвало да отиде до Варна, за да се срещне с лекаря, лекувал децата й и да вземе важен документ. По-късно се обадила от морската столица и казала, че ще се прибере, но така и не го направила. Оттогава близките й не могат да се свържат с нея, а телефонът ѝ е изключен. Преди да замине, тя е взела 40 лева от бабата на децата.

Инициаторът на благотворителната кампания за натровените деца Виолина Димитрова уверява, че майка им няма достъп до сметката с даренията.

На дарителската сметка са били събрани 1500 лева, от които са похарчени 580. Предстои да се отворят дарителските кутии, в които също са събрани пари за децата. Най-вероятно това ще стане на 29 декември в общината. Предвижда се с тях да се ремонтира къщата на бабата и дядото, в която бе открита отровата за гризачи, погубила 9-годишния Стефан.

Детските обаче ще продължават да се превеждат на сметката на избягалата майка, докато тя има родителски права над децата.

Семейството на натровените деца от Кардам мени версиите си

Семейството на натровените деца от Кардам мени версиите си

Във ВМА ще бъде извършена съдебно-техническа експертиза