Девет души са задържани за побоя над служители от Териториално поделение "Държавно горско стопанство-Хисар" в Баня.

Това са съобщили от пресцентъра на ОДВМР-Пловдив, цитирани от БТА и "24 Часа".

Задържани са 8 младежи на възраст около 20 години и едно непълнолетно лице. 

Те са арестувани за срок от 24 часа. 

Прокуратурата в Карлово наблюдава случая за нападението.

В хода на провежданата мащабна акция е установено, че в много от къщите в квартал "Стряма" в град Баня, се съхранява незаконно добит дървен материал, за което са извършени претърсвания и изземвания и са образувани досъдебни производства за престъпление за незаконно съхранение на незаконно добит от другиго дървен материал.

Задържаха трима за побоя на горски край Баня

Задържаха трима за побоя на горски край Баня

В много от къщите в ромската махала имало незаконен дървен материал

Припомняме, че на 16 октомври, около 19 часа, в землището на Баня, община Карлово, по поречието на река Стряма, група роми нападнаха служители на ТП ДГС-Хисар. От информация на прокуратурата днес стана ясно, че нападнатите са били четирима, а единият от тях е със счупена ръка.

Горските служителите установили, че се извършва незаконна сеч. По черен път горските настигнали четири каруци, които били натоварени с дървен материал.

Служителите успели да спрат едната каруца, а другите избягали. Лесничеите започнали да документират нарушенията, но междувременно на мястото пристигнала голяма група от мъже, жени и деца от кв. "Стряма", които носели колове и камъни. Те нападнали горските служители и започнали да хвърлят камъни по тях.