Директорът на "Атоменергоремонт" е убит от енергийната мафия.

Така смята консултантът Стефан Гамизов, цитиран от Би Ти Ви.  Стефан Гамизов, собственик на консултантска компания в енергетиката.

Въпросите в енергетиката се решават с колосални рушвети, които са неразбираеми за обикновения човек, каза още Гамизов.

Припомняме, 41-годишният бизнесмен Борислав Георгиев, директор на фирмата "Атоменергоремонт" - един от лидерите на енергийния бизнес в България, беше застрелян в столичния квартал "Люлин" вечерта на 6 април.

"Атоенергоремонт" заема изключително специфична ниша в енергийния бизнес, не само в България, но и на Балканите. И през последните 5-6 години тя попада в групата компании, които по един или друг начин са конкуренти на това, което аз наричам енергийна мафия", заяви Гамизов.

По думите му енергийната мафия съществува като добре структурирана организация, която успешно се ръководи от добре образовани хора.

"Високо на пирамидата стои един човек, който дели бизнеса си с един бивш служител на комунистическите служби. Практически те осигуряват на хората и фирмите достъп до ресурси, които в пазарна среда биха били 2-3 пъти по-евтини", обяснява Стефан Гамизов.

На въпрос каква е стойността на Борислав Георгиев, че енергийната мафия да се цели точно в него, консултантът заявявя: "Групата, към която принадлежи въпросният господин е изключително силно мразена от Енергийната мафия, защото тя им отне територията, върху която те си перяха парите."

"Борислав Георгиев заема едно важно, кръстопътно място в бизнеса на тази група. И неговото отстраняване цели тя да бъде обезвредена за определен период от време", смята Гамизов.