До 10 години затвор може да получи полицай от Харманли, взел подкуп от един и същ шофьор два пъти за една вечер. Сумата е 70 лева. Шофьорът, за когото има подозрение, че е употребил алкохол и е неправоспособен, ще се размине с наказанието, тъй като е издал служителя на реда, уверяват от Дарик.

Късно вечерта двама мъже от село Българин тръгнали към Харманли на пазар. Шофьорът бил без книжка и почерпен. В района на главен път Е-80 ги спрял полицейски патрул. Нередностите били констатирани, полицаите, които нямали право да ги санкционират по Закона за движение по пътищата не се обадили на колегите си от КАТ. Вместо да се обади на дежурния в полицейското управление, който да изпрати други униформени, старши полицаят си поискал 50 лева.

"След получаването на сумата, той разпорежда водачът, спътникът му и автомобилът да напусне незабавно град Харманли", обясни наблюдаващият прокурор Валентина Радева.

Указанието обаче не било спазено. Вместо да направят обратен завой, двамата харманлийци отишли на пазар. Шофьорът бил взел пари на заем, за да напазарува и след като си бил платил подкупа, решил, че може да си позволи да посети магазина.

Малко по-късно колата била настигната на същия булевард, от същия патрул и случката се повторила, почти по същия начин.

При тази втора среща полицейският служител получава като подкуп втора сума в размер на 20 лева и позволява автомобилът да отпътува от града безпрепятствено, като отново не уведомява оперативния дежурен за тази проверка", обясни прокурор Валентина Радева.

Пияният шофьор без книжка обаче решил, че е платил повече, отколкото трябва и подал сигнал на тел. 112. След дисциплинарно разследване подкупният полицай е отстранен от работа и предаден на прокуратурата. Шофьорът няма повдигнато обвинение. Днес не е открит в селото.