Голямото четене на обвинителния акт по мегаделото КТБ стигна до 900-та страница на диспозитива, който е общо 5 000 страници.

Днес се проведе поредното заседание по делото. За първи път обаче заседанието се проведе в сградата на Софийския районен съд на "Петте кьошета", а не в спецсъда на улица "Черковна". Това се е наложило, понеже спецсъдът разполага с 5 зали, от които само една може да побере всичките 17 подсъдими и техните адвокати, пише "24 часа".

Прокуратурата се въоръжи с търпение да изчете обвинението по КТБ

Прокуратурата се въоръжи с търпение да изчете обвинението по КТБ

Процесът за фалита на КТБ започна по същество

Преди началото на заседанието съдията по делото Виржиния Петрова обясни, че обвинителният акт ще се чете в сградата на СРС поне до Нова година.

Томовете с делото обаче няма да бъдат местени, а магистратите ще носят само страниците, които ще се четат в съдебното заседание.

От своя страна съдия Петрова трябва в седемдневен срок да дава графика на заседанията, за да бъде освобождавана зала "Тържествена" в Софийския районен съд за заседанията по мегаделото.

Цветан Василев се сдоби с призовка и обвинителен акт

Цветан Василев се сдоби с призовка и обвинителен акт

Сръбските власти връчили на Василев призовка и 11-те хиляди страници обвинение

За източването на 2.5 млрд. лв. от КРБ са подсъдими общо 18 души, сред които и банкера Цветан Василев, който се намира в Сърбия.

Адвокати прогнозираха, че четенето на обвинителния акт ще продължи до лятото на следващата 2019 година. Той е 12 000 страници, като само диспозитива е 5 000 страници.

Продължава голямото четене на обвинението за КТБ
Обновена

Продължава голямото четене на обвинението за КТБ

Остават още 4 900 от 5 000 страници