"Смятам, че има образувано дело за буквално терорене на обвиняемите лица за упражняване на право без доказателства." Това заяви Татяна Дончева, която е адвокат на Евгения Банева. Днес съдът решава дали да остави Банева за постоянно в ареста.

Дончева беше категорична - тя за първи път вижда да се търси семейна наказателна отговорност.

"Според мен тя (семейната наказателна отговорност - бел. ред.) е изключена от букварите, по които аз съм учила, и би трябвало да са учили и прокурорите и съдиите, но както виждам, тук държат лица по месеци наред с твърдения, че била достатъчна само хипотетичната вероятност да бъдете извършител на престъпление, за да бъдете не само обвинен и задържан", посочи Дончева.

Евгения Банева влиза в битката за стол в ЕП

Евгения Банева влиза в битката за стол в ЕП

Тя е водач на евролистата на партия "Българско национални обединение"

Защитникът на Банева е на мнение, че във времето България ще направи сериозна преоценка на подобно правораздаване. Тогава съответните лица щели да понесат отговорност, но това щяло да стане във времето.

Майката на Евгения Банева също присъстваше на заседанието. Тя е на мнение, че дъщеря ѝ е абсолютно невинна, което било видяно и от всички хора, които гласували за нея на евроизборите на 26 май.

Спрямо данните на ЦИК при 100% обработени протоколи партията, чиято евролиста Банева оглавяваше, е получила 0.12% от вота на гласоподавателите, равняващи се на 2 380 гласа.

Съдът отказа за втори път да пусне Евгения Банева от ареста

Съдът отказа за втори път да пусне Евгения Банева от ареста

Миналата седмица съдът отново отхвърли жалбата ѝ