Доставчикът на храни за болниците "Пирогов" и "Шейново" подготвя съдебни искове срещу бившите готвачки за клевета и уронване на престижа на фирмата. Това обяви управителят на кухненската база на LCS кетъринг Пламен Иванов.

Двете болници вече са прекратили договорите си с фирмата.

Иванов обясни, че бившите служители са уволнени именно заради неспазване на хигиената и занижено качество на храната, която обаче по негови думи не е отивала в болниците.

Той увери, че фирмата има всички сертификати за качество.

Спират дейността на фирмата, доставяла храна на три болници в София

Спират дейността на фирмата, доставяла храна на три болници в София

Заради технологичен безпорядък и лошо хигиенно състояние в предприятието

"Ние никога не сме се излагали пред никого, ние храним над 2 500 човека и сме една от най-големите кухни в София. Не можем да си позволим лично на болница да даваме некачествени храни", подчерта и главният готвач на базата Марио Николов.

Според него историята за развалената храна е много пошла и смешна. Николов запита къде е този класьор с оплавания и защо не е бил подаден към тях.

По думите му самите болници си оставяли чувалите до доставения кетъринг. Нещата са много изопачени и изкривени и от тях според него.

Той заяви, че той самият би уволнил тази медицинска сестра, която приема храната, защото тя уронва авторитета си, казвайки, че е видяла, а не е взела отношение.

Според него може да има интереси и на някого да му е харесала хапката с доставката на храна. Как в този момент се съюзиха работници, ресторанти и болница, запита главният готвач. Той запита къде са подадени десетките обаждания, защото откакто работи във фирмата не е разбрал за развалено мляко или развалени храни някъде.

Прокуратурата проверява кетърингова фирма за столични болници

Прокуратурата проверява кетърингова фирма за столични болници

Информация за некачествена храна в "Пирогов", "Шейново", рехабилитационната

Той недоумява защо нито веднъж нито една от болницата не се е оплакала от качеството на доставяната храна.

Николов увери, че фирмата няма къде да държи развалена храна. Според него не е възможно да има бизнесмен или главен готвач, който да използва негодни суровини и да изпраща мухлясала храна в болниците, където знае, че се следи всяка порция и винаги има потенциален риск от скандал. Храната се получавала и зареждала всяка сутрин за закуска, на обед - за обяд, и всяка вечер - за вечеря.

Припомняме, преди дни стана ясно, че прокуратурата се е самосезирала за фирмата след репортаж, в който служители разказват, че при приготвянето на храната се използвали негодни продукти, а по изрично нареждане на ръководството готвачите прилагали конкретни начини за обработка на продуктите и приготвяне на храната.

Заради случая дейността на фирмата беше временно спряна.