Шуменският окръжен съд осъди на доживотна присъда опасният рецидивист, който уби жена по особено жесток начин.

Виновникът Ерджан Б. е бил осъждан 9 пъти, включително и за престъпления против личността. След последния си престой в затвора, виновният заживял на семейни начала с Гюлшен Х. в общинско жилище. Те живели заедно с брата на Гюлшен.

На 25 септември 2015 година виновният предложил на приятелката си да отидат заедно в игрална зала. На входа жената не била допусната, защото не носела документ за самоличност. Гюлшен отишла до колата да вземе документите си, но се забавила доста време, което подразнило рецидивиста. Той излязъл да я търси и щом не я намерил, сигнализирал на спешния телефон за изчезването й.

Въпреки сигнала, Ерджан решил сам да потърси приятелката си и потеглил с колата си, но спукал гума. След като не намерил приятелката си в общия им дом, Ерджан потеглил с брата на жената, за да продължи издирването ѝ.

Колата на Ерджан се движела по джанта и хвърляла искри. Това било забелязано от полицейски служители, които спрели технически неизправната кола за проверка. На проверката полицаите установяват, че рецидивистът няма разрешително за шофиране. Той отказал и да бъде проверен за алкохол. Полицаите му съставили няколко акта за административни нарушения и му издали талон за даване на кръвна проба.

Подсъдимият и братът на Гюлшен отново подновили издирването на жената, като тръгнали пеш към дома им. Когато Ерджан видял приятелката си да се прибира, той я пресрещнал с удари. Рецидивистът съборил жертвата на земята и започнал да я рита и да я влачи за косата. Виновния захвърлил безпомощната жена върху пътя по гръб и продължил да ѝ нанася удари. Всичко това се случвало пред очите на брата на Гюлшен.

На жестоката сцена присъствал и друг свидетел, който съобщил за инцидента. На мястото пристига полицейски екип и линейка, която откарала пострадалата в болницата в тежко състояние. Жената починала, като причина за смъртта й се оказва тежка гръдна травма.

Според експертизата жертвата е имала счупвания на ребрата и гръдната кост, разкъсване на плеври и множество други травматични увреждания вследствие на жестокия побой.

Рецидивистът е признати за виновен за убийство, извършено с особена жестокост и е осъден на доживотен затвор. Присъдата на Шуменския окръжен съд може да се обжалва пред Апелативния съд във Варна.