26-годишен израелски гражданин е убит, а тялото му е изхвърлено в района на самоковското село Шипочане, съобщава БиТиВи.

Задържани са двама заподозрени, като съпричастността им към случая се разследва.

Двама горски забелязали мъжете да изхвърлят тялото на израелския гражданин снощи малко преди 19.00 часа. Вниманието им привлякъл джип, който бил спрян край черен път до селото. Горските видели как мъжете изваждат трупа и го изхвърлят. След това тръгнали в посока Ихтиман.

Извиканата на мястото полиция отцепила района и задържала мъжете.

От полицията информират, че по тялото и главата на убития са открити кръвонасядания и следи от охлузвания.

Нова телевизия уточнява, че джипът е с румънска регистрация

По-късно пред БиТиВи служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов коментира, че криминогенната обстановка в последното денонощие е много тежка. Извършителите на убийството край Самоков опитали да избягат и оказали съпротива на служителите на реда. Това ги принудило да използват физическа сила.

И убитият, и извършителите са чужди граждани. Те са влезли в страната 48 часа преди престъплението. Предстои по дипломатически ред да се уведоми посолството на страната, чиято граждани са те.

Информацията е, че са се познавали. Мотивите се изясняват, а версиите ще бъдат оповестени от прокуратурата, уточни Узунов. Днес съдебно-медицинска експертиза ще установи причините, довели до смъртта на убития.

От пресцентъра на МВР разпространиха подробности за случая. Около 18.25 часа снощи в Районното управление в Самоков е постъпил сигнал за мъж в безпомощно състояние в землището на село Гуцал и за джип, който бил изоставен на черен път на около 500 метра от него.

На мястото били изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, като медиците само констатирали смъртта на мъжа.

Разследващите установили, че двама мъже са избягали и са се скрили в гориста местност. Те били задържани на около 2 км от местопроизшествието. Двамата са сънародници на убития.

От МВР уточниха, че не са потвърдени първоначалните данни, че свидетели на случилото се са двама горски служители.

Разследването се извършва под надзора на Софийската окръжна прокуратура.