Шофьор на кола и дете загинаха при тежка катастрофа на пътя Мездра - Ботевград, в района на село Ребърково, съобщават от пресцентъра на МВР.

Сигналът за произшествието е подаден около 12.30 часа. По първоначална информация лек автомобил "Опел Астра" се ударил в товарен автомобил "Волво". Колата се движила от Ботевград в посока Враца.

Децата от катастрофата с тежки черепно-мозъчни травми

Децата от катастрофата с тежки черепно-мозъчни травми

Те са на 6 и на 7 години

Шофьорът на лекия автомобил и детето са загинали на място. В колата пътували още две деца, които са откарани в болницата във Враца.

До приключване на огледа на мястото движението се насочва по обходен маршрут през село Ребърково, уточняват от полицията.

Междувременно, от Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че движението временно се осъществява в една лента по път I-1 Враца - Ребърково, в района на Мездра.

Нова телевизия допълва, че колата и тирът са се ударили челно, като при удара камионът буквално е смлял лекия автомобил. В колата пътували възрастен мъж и тримата му внуци. Пострадалите деца - момче и момиче, са в изключително тежко състояние и в кома. След като им бъдат направени изследвания, те вероятно ще бъдат транспортирани в София.

Заради тежкото състояние на децата, специалистите не могат да определят възрастта им.

Предполага се, че до инцидента се е стигнало заради хлъзгав път.