Петима са арестувани при вчерашното нападение на къщата на семейството, където бе убито 8-годишно съседче в Мездра. Прави впечатление светкавичната реакция на полицията - така трябва да действа законът и държавата.

Убийството на детето е по-леката част, има милиони случаи, когато деца се раняват с оръжие. Втората част - влаченето или носене на трупа, прикриване на следи, пускане на слух, че детето е загинало от пиратки- това нас ни вбесява.

Това каза пред БНТ дядото на убитото в Мездра 8-годишно дете и бивш депутат Тома Томов.

Според него версията за пиратки е внесла елемент от заблуда на органите на разследването. "Сега разбирам, че бащата е изключителен бракониер, човек, който се занимава само с лов и от това живее - бракониерство и кражба на дървесина", каза Томов.

Роднините на починалото дете са внесли молба разследването да се води от Окръжна прокуратура. Когато има убийство отива полицая, образува се производство по чл. 115. Делото трябва да бъде в Окръжна прокуратура, след което там се работи. Нашето недоумение беше защо делото се намира в Районна прокуратура, но тоя недостатък не е фатален, уточни той.

Запитан как се контролира наличието на оръжие в домовете Томов каза: "Аз съм имал оръжие и ме контролират. Има информация, подал съм като сигнал - детето разнасяло из къщи и показвало на децата пушки, карабина. Детето било само, майката на работа, бащата - на бракониерство", обясни Томов обстоятелствата при фаталния ден.

Припомняме, на 8 януари 2021 г. намериха 8-годишно дете мъртво на улица в Мездра.

На следващия ден бе задържан бащата на приятеля на загиналото момченце.

Дядото Тома Томов, който бе депутат, запита публично къде е целият арсенал на съседското семейство. Според него след убийството на детето е имало опит да се прикрият следи.

Момченцето в Мездра загинало от оръжие, притежавано законно.

От ДАЗД помагат с психологическа подкрепа на приятелите и съучениците на загиналото 8-годишно дете в Мездра.

На 13 януари 70 души щурмуваха къщата в Мездра, в която почина детето.