Дядото на убитото в Мездра момченце иска да се разследват и опитите за прикриване на престъплението. Това не се прави до този момент, според него.

Пред микрофона на БиТиВи Тома Томов, който е бивш депутат, заяви, че семейството настоява за най-тежкото наказание за извършителя и защото е направен най-ужасният опит да се прикрие престъплението.

"Ако случаят беше класически - двете деца си играят, едното прострелва другото. Най-добрият вариант щеше да бъде, ако се обадят в полицията и се опитат да дадат първа помощ. До тук деянието не е толкова зловещо, но последващите действия са нечовешки. Да се изкара детето навън, да се симулират други неща, за да се прикрият следите", обясни дядото.

Дете е открито мъртво на улица в Мездра
Обновена

Дете е открито мъртво на улица в Мездра

Близките му смятат, че се касае за убийство

Мъжът категорично отхвърли версията, че до инцидента да се е стигнало след игра с пиратки, защото раните по телцето на детето са били твърде големи. Дядото не знае точно с какво оръжие е извършено престъплението.

Тома Томов посочи и че има информация от познати, че в дома, където се е случил инцидента, е имало цял арсенал от оръжия. Преди трагичния инцидент не знаел, че съседа му има арсенал от оръжия. Томов ще пита окръжния прокурор дали оръжията са намерени, защото имал информация, че е дадена възможност на семейството да укрие оръжията. Друга информация, с която той се е сдобил, е че задържаният мъж е ловджия и то бракониер и всеки петък около 16 - 17 часа, т.е. по времето, когато детето е било застреляно, той е смазвал оръжието си и се е подготвял за лов.

Друго, за което Томов настоява, е да се установят телефонните разговори в периода и да се види какви указания са давани, защото майката е движещият фактор в семейството. "Разбрах, че тя командва и дава съвети", заяви Томов, според когото жената също трябва да бъде задържана.

Момченцето в Мездра загинало от оръжие, притежавано законно

Момченцето в Мездра загинало от оръжие, притежавано законно

Бащата на съученика му е задържан за 72 часа

Според дядото версиите за случилото се са две - оставено без надзор оръжие или възпроизвеждане на изстрел при почистване.

За присъствието на жандармерията пред дома на семейството, където е станал инцидентът, Томов заяви, че това е обидно и позорно.