Оръжието, от което загина осемгодишното момченце в Мездра, е законно притежавано. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити ловни пушки, полуавтомат и нарезна карабина. Били са намерени и патрони. Въпросните оръжия и боеприепаси са законно притежавани, съобщават от прокуратурата.

Арестуван е собственикът им - 38-годишен мъж, с инициали Д.Й., който е баща на приятелчето на убитото дете. Бащата остава в ареста с мярка за задържане до 72 часа, като е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси - по чл. 338, ал. 3, вр. ал.1 от НК.

Дете е открито мъртво на улица в Мездра
Обновена

Дете е открито мъртво на улица в Мездра

Близките му смятат, че се касае за убийство

Припомняме, че на 8 януари, петък, безжизненото тяло на осемгодишното момче Т.Т., бе открито пред къща на ул. "Сливница" в Мездра. Спешната помощ в града само е констатирала смъртта на детето и лекарите не са могли да му помогнат.

Разследването е установило, че двете момчета са си играели заедно в дома, където се е случил инцидента. Свидетели на инцидента са заявили за силен гръм в района на имота.

Досъдебното производство е взето на специален надзор в Окръжнапрокуратура - Враца и Софийска апелативна прокуратура.

Починалото дете в Мездра е внук на ексдепутата Тома Томов

Починалото дете в Мездра е внук на ексдепутата Тома Томов

Очаква се днес МВР да даде брифинг по случая...