"Случаят "Будимир Куйович" беше използван за саморазправа с тогавашния вътрешен министър Румен Петков." Това заяви бившият главен секретар на МВР ген. Валентин Петров пред Нова телевизия

По думите му онези, които са подкрепяли Куйович, са имали професионално развитие. Ваньо Танов беше назначен за директор на Агенция "Митници", а Илия Илиев - в "Информационно обслужване". Той и до днес се намира в "Южен поток", където получава една доста добра заплата", поясни Петров.

Той призова за разсекретяване на всички материали по делата срещу излежаващия присъда у нас наркобос. И отрече да е взимал от него такса "спокойствие", за да прикрива незаконната му дейност в България.

Арестуваха Куйович на АМ "Тракия" по време на отпуск от затвора

Арестуваха Куйович на АМ "Тракия" по време на отпуск от затвора

Представил фалшива книжка

Припомняме, че преди повече от 10 години името на черногореца разтърси МВР. Имаше съмнения за чадър над неговата наркомрежа. Стигна се до оставки на полицейски шефове. Докато течаха делата на Куйович, той успя да обвини тогавашния вътрешен министър Румен Петков, че е вземал пари от него. Петков подаде оставка като член на кабинета на Сергей Станишев.

Главният секретар на ведомството Илия Илиев беше освободен, а антимафиот номер едно по това време ген. Валентин Петров подаде оставка, след като тя му поискана от наследника на Петков - Михаил Миков.

Сега Петров твърди, че чадърът над Куйович "беше доказан с някои писмени разпореждания", свързани с издаване на фалшиви документи за самоличност на наркотрафиканта.

Ексшефът на МВР подчерта, че знае за още два такива случая, при които е хванат с фалшива шофьорска книжка.

При единия документи му бяха издадени със служители на служители в Стара Загора, а при другия - с писмено разпореждане на главния секретар на МВР по това време Илия Илиев", разясни ген. Петров.

Той е човекът, който през 2005 г. експулсира наркобоса от България. Категоричен е, че това се налагало, тъй като опасният престъпник представлявал заплаха за националната ни сигурност.

Припомняме, че на 26 август Куйович беше арестуван на АМ "Тракия" по време на отпуск от затвора.