Пазарджишкият окръжен съд разреши екстрадиция на седем души, задържани с Европейска заповед за арест от Испания. Един от тях е кметът на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков, съобщи БНР.

Припомняме, 40-годишният кмет на Семчиново е от цигански произход. Избран е с над 52% като кандидат от Единна народна партия. Изборът му вдигна на бунт българите в селото, които повече от седмица не допускаха Темелков в кметството, смятайки че е сутеньор.

Кметът на Семчиново организирал износа на проститутки за Испания

Кметът на Семчиново организирал износа на проститутки за Испания

51 българки били принуждавани и да крадат

Останалите шестима мъже са Кирил Киримов от Ковачево, Темелко Атанасов, Пламен Атанасов и Емил Колев от Семчиново, Иван Димитров от Симеоновец и Васил Михайлов от Пловдив. Те са задържани по обвинения за участие в организирана престъпна група, трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция.

Престъпната дейност, за която са арестувани, е извършвана от края на 2014 година до сега, включително и по времето, когато Темелков е бил назначен за кмет на Семчиново. Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, 51 са жертвите на престъпната група, а Темелков е бил сред лидерите й. Това обяви на пресконференция зам.-директорът на ГДБОП Стоян Темелакиев. Групата е действала на териториите на Испания, Германия и Швейцария и освен с трафик на жени се е занимавала и с пране на пари.

Очаква се екстрадирането на задържаните да стане в най-кратки срокове.