Иван Гешев говори като лидер на опозиционна партия. Политическото му говорене е подготовка за политическа кариера. Може би ще видим Гешев в ново амплоа. Това заяви пред БНР бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.

По думите му аналогиите, които главният прокурор прави за престъпността днес и тази през 90-те години нямат база за сравнение. По онова време имаше силни престъпни групировки в отлични отношения с властта, рекетът беше първобитен, престъпността беше на улиците. Сега нещата са съвсем различни, поясни Йорданов.

Той призова Иван Гешев да разкрие какви са проблемите в прокуратурата. Бившият министър постави въпроса какво мисли главния прокурор за мястото на прокуратурата в системата на държавните органи, за проблемите в наказателния процес?

Не е трудно да си спомним, че във времето, в което ГЕРБ управляваше, прокуратура и изпълнителна власт бяха като скачени съдове и прокуратурата не пипаше изпълнителната власт. И днес прокуратурата не работи по отношение на функционери на ГЕРБ. Може да изгорят дребни винтчета и болтчета, но никога няма да стигнем до същността на проблема, каза още Йорданов.

Главният прокурор предложи три групи мерки срещу престъпността

Главният прокурор предложи три групи мерки срещу престъпността

Сред българските граждани е налице усещането за абдикиране на държавата от изпълнение на задълженията й